La Fundación Genzyme premia al Hospital Trueta y al Cemcat por mejorar el tratamiento de la esclerosis múltiple

La Fundación Genzyme ha premiado cuatro centros por mejorar el conocimiento, diagnóstico y tratamiento de la esclerosis múltiple. De los cuatro centros premiados, dos son catalanes: se trata de los servicios de Neurología del Hospital Universitario Dr. Josep Trueta de Girona y del Centro de Esclerosis Múltiple de Catalunya (Cemcat) de Barcelona. Los otros dos centros que han recibido el reconocimiento son el Complejo Hospitalario de Navarra-Fundación Miguel Servet y el Laboratorio Andaluz de Reprogramación Celular, a través de la Fundación Pública Andaluza Progreso y Salud.

En concret, les beques han estat dirigides a professionals de Ciències de la Salut que desenvolupen la seva tasca en institucions espanyoles i porten a terme projectes de recerca centrats en l’esclerosi múltiple. La convocatòria de beques ha comptat amb nombrosa participació. Entre els premiats durant aquesta edició hi ha el treball ‘Determinació en LCR de miRNAs implicats en les lesions cerebrals actives d’esclerosi múltiple‘, liderat per l’investigador de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta, Lluís Ramió-Torrentà, el qual tracta d’aplicar la tecnologia de la PCR quantitativa per la recerca de nous marcadors d’activitat en l’esclerosi múltiple.

També ha resultat guardonat el neuròleg del Cemcat Jaume Sastre-Garriga pel treball ‘Paper de la tomografia de coherència òptica en l’esclerosi múltiple i la seva relació amb paràmetres clínics i radiològics‘, en el qual s’analitza la relació entre el dany axonal de la via òptica (mesurat mitjançant la tomografia de coherència òptica) i el dany cerebral global i regional (mesurat per tècniques de ressonància magnètica cerebral).

Els altres guardonats han estat el projecte ‘Epigenètica de l’esclerosi múltiple: estudi del patró de metilació de l’ADN en gens relacionats amb l’activitat de la vitamina D‘, de la doctora del Complex Hospitalari de Navarra-Fundació Miguel Servet, Mª Teresa Mendioroz Iriarte i ‘Identificació del secretoma dels oligodendròcits en la malaltia d’esclerosi múltiple: generació de models cel·lulars de la malaltia EM utilitzant els tipus cel·lulars oligodendrocíticos obtinguts mitjançant la reprogramació de cèl·lules somàtiques autòlogues‘ de la doctora del Laboratori Andalús de Reprogramació Cel·lular, Elena González Muñoz.

Febrer de 2015


Enllaços

Més informació

Debe iniciar sesión para comentar.

¿Tienes una cuenta? ¡Inicia sesión ahora!

¿No tienes una cuenta? ¡Regístrate ahora!